Vítejte

Máte-li rádi zvířátka, děti a lidi vůbec, pak jste tu nejspíš správně.

středa 27. listopadu 2013

Rybí polévka

Mám ráda rybí polévku a mají ji rádi i mí drazí, jen jsem vždycky vařila variaci na tu vánoční od maminky. Chtěla jsem zkusit něco jiného, tak jsem trochu zapátrala a našla velmi ispirativní norskou rybí polévku.

Potřebujeme:
kostru z lososa (nebo rybí filé, kousek pangasia...)
mrkev
celer
cibuli
asi 4 brambory
smetanu na vaření nebo šlehačku
kopr
sůl
pepř
bobkový list

Jak na to:
Rybí kostru (rybu nebo filé) uvaříme s jedním bobkovým listem. Na kousku másla nebo lžíci oleje orestujeme nastrouhanou zeleninu, zalijeme vývarem a přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a vaříme, dokud brambory nezměknou. Tyčovým mixérem část zeleniny rozmixujeme, přidáme rybí maso a smetanu a úplně nakonec kopr.
Polévka je výborná i bez kopru, pokud ho někdo nemá rád.
Může se podávat s opečenou houskou.

-Felisín-

Žádné komentáře:

Okomentovat