Vítejte

Máte-li rádi zvířátka, děti a lidi vůbec, pak jste tu nejspíš správně.

pondělí 4. února 2013

Těstovinový salát

Nemám ráda studené těstoviny, jako přílohu je vařím velmi výjimečně. Onehdá přišlo jedno mé dítko s nápadem udělat k večeři tuňákový salát. Hledala jsem na síti sítí, požadovaná večeře není na našem obvyklém jídelníčku, vlastně jsem to nikdy nevařila, a našla pár zajímavých receptů, které jsem maličko modifikovala podle našich chutí. Snědli to všichni, trochu zbylo i na další den. Za pár dní se rodinka domáhala salátu znovu, "ale nedávej tam hrášek, té kukuřice by taky mohlo být míň, dej tam jinou zeleninu, zkus to s jiným masem".... A tady je výsledek:

Potřebujeme:

asi 750 g mletého masa
střížek nivy
1 cibuli
1 malou plechovku kukuřice
2 papriky, můžou být různobarevné
pár sušených rajčat v oleji
trochu zeleného pórku
500 g těstovin
sůl
pepř
muškátový oříšek
provensálské koření

Jak na to:

Mleté maso osmažíme s najemno nakrájenou cibulkou. Smažím na teflonce bez přidání tuku tak dlouho, až se odpaří všechna tekutina. Maso osolíme, opepříme a přidáme trošku muškátového oříšku. Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky nebo mašličky (vím, že mají italské názvy), slijeme vodu a bez proplachování do nich vmícháme nastrouhanou nivu, přidáme osmažené maso, vmícháme nakrájenou papriku, rajčata, nasypeme okapanou kukuřici a můžeme přidat na jemno nakrájený pórek a špetku provensálského koření. Vše promícháme, nejlépe to vypadá ve skleněné míse, a můžeme podávat. Salát se může jíst teplý i studený. Osobně hlasuji pro teplý.

Salát se dá udělat z nejrůznějších ingrediencí, fantazii se meze nekladou, dobrou chuť!

Zkusila jsem mleté maso nahradit kuřecím, stačí dva střední kuřecí řízky, nakrájené na malé kousky, osmažené na cibulce a česneku. Zbytek je stejný, vynechala jsem muškátový oříšek. Tato varianta je jemnější než s mletým.

-Felisín-

Žádné komentáře:

Okomentovat